Para Penyiasat Saya

31 December 2011

Yang Terakhir. . .

Assalamualaikum..

Tahun Baru.
:') 2012 mungkin bakal membawa tuah, tapi 2011 tak akan pernah aku lupakan..

2011..
Tahun yang paling banyak dugaan bagi aku.

Keluarga, Sahabat2 aku, insan2 yang pernah disayangi, mereka banyak memberi aku semangat selama ini.. 
Mereka tahu apa yang aku lalui tahun ini.. Dan mungkin juga mereka nampak di saat aku lemah untuk terus berdiri untuk meneruskan kehidupan harian aku.. Alhamdulillah, aku masih bertahan kerena mereka..

2011..
Tahun ini, aku kenal erti pengorbanan.. Di mana aku lepaskan seseorang yang aku sayang.. Demi keluarga.. Ini takdir kami..
Tahun ini, aku kenal lebih lagi erti persahabatan.. Di mana mereka menerima kekurangan dan memberi semangat.. Semangat itu yang membuatkan segala kekurangan menjadi sesuatu yang tidak perlu aku risaukan.. Mereka sebahagian dari pada nyawa aku..
Tahun ini, aku kenal kasih sayang yang tiada penghujung.. Di mana aku dilindungin Mummy, Ayah, Apis..

Tahun Baru, 
Semoga semuanya yang baik akan berlaku.. Amin...


*Mummy, semoga operation berjalan lancar.. :') Insyallah..



25 December 2011

Kami Okayy,, :')

Assalamualaikum..

Aku cuma nak bertihau yang kami okayy.
Aku dah faham dan aku dah selesa dengan keadaan kami sekarang.

Tak ada apa pun yang berlaku antara kami.
Kami okayy.

Apa yang penting, kami dah tahu apa yang patut kami tahu.
Jadi, kami akan lebi berhati-hati tentang batas pergaulan kami.

Untuk setakat ini, kami tumpukan apa yang kami sedang kejar sekarang.
Selebihnya, kami serahkan pada tuhan.


20 December 2011

Urghh!! Why all this happen!!?

Assalamualaikum..

When it comes about heart and friendship, its killing me, man. I have no idea what to do now. :( Like seriously, he means to me. Only because of a little tiny mistake, our friendship become like hell.

Are you angry with him?
NO.

So?
I have hurt....by his words..

Why don't you tell the truth?
HUH?

=____= The truth. . .
No Way!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - <<<

Next.

Suddenly, he came into my life again. Ya Allah. Apa lah yang kau nak..? Kenapa perlu update status pasal cerita lama? Kenapa perlu mention 5 haribulan semua tu. . . It's over okay. :( Then why should you told everyone one about us. . .? I miss you too okay. . but we already knw that we never can be together.

Aku gembira kau dah ada kerjaya kau sekarang. hidup kau pun dah stabil. Dah tak macam dulu. Alhamdulillah, dapat juga kau cari arah tujuan kau.

We both loved each other. . . but the only mistake is, we were both too young when the love came at that time. . 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - <<<

Ya Allah.. sumpah aku rasa lain sangat hari ni. T_T
Don't really know why. . . 

But since last night. . . aku terasa lain sangat. Bila bangun pagi, aku rasa sayu, masuk tengah hari, aku dah rasa aku kehilangan seseorang. Hmm.. aku tahu siapa. . .

Selama ni aku ada life juga bila aku sentiasa fikir aku ada teman. Tapi sejak pagi tadi, aku dah rasa aku tak da siapa2 kat sini. . . Mula2 aku tak layan juga perasaan entah apa2 ni. But then, bila aku pergi kelas Eco tadi, selak2 buku nota hijau aku tu, tiba-tiba ternampak tulisan2 dia. terdengar balik apa yang dia cerita tentang Eco. Ya Allah, sumpah aku tersentap. Then bila balik tadi hujan. Aku keluarkan payung dan tiba2 ku perasan warna payung aku ni comel lah!! ^_^ But then, aku teringat. . . dia yang pilihkan warna payung. :( Urggh!! stress aku. Bila kat dalam bilik tadi, tiba2 ada dua orang tanya aku nak tempah jersey tak. . . jersey contoh yang dia pegang tu, jersey Man.Utd. . . 

WHY..!!!!? all those thing reminds me of you okay. . . And why I feel like this way. . .??

Seriously, I miss you, my friend.
I'm sorry for ignoring you.













Lepas Gian ! Huhh!!

Assalamualaikum..

Kenapa lepas gian?

Haha.. aku minat gila menyanyi and menari.. 19 Dec 2011. Aku wakil Kolej aku Tun Senaja untuk Nyanyian Tradisional. Nak post video, broadband aku ni 'laju' sangat. =_='
So, sila lah klik sini untuk tengok gambar2 tadi. :)

Dah lama gila tak perform macam tadi.. siap menari2.. hehehe. Lepastu tak lama lagi aku akan tolong budak OM untuk buat nyanyia amal sekitar Dataran Pahlawan. Ye... depan orang2 ramai, nyanyi dgn pemain gitar kat  tengah orang tu, tepi jalan tu.. hahaha. SUMPAH aku tak pernah lagi ada pengalaman macam tu.. :S So, iniah peluang aku.. Buat amal kebajikan sikit,, kutip dana..

Memang lepas gian la aku sem kali ni.. hohoho.

Tadi lepas habis event Nyanyian Tradisional tu,, aku ada ber-conversation dengan seseorang. Aku dah faham dah. :'(
Entah. Aku tak tahu lepas ni macam mana nak gurau2 and gadoh2 macam biasa lagi. Aku akan rasa awkward dengan dia lepas ni. ye, sangat. :(

Aida,, lepas ni kau sorang2 jelah.. Dah takda lah orang nak teman kau makan, teman kau tengok bola, teman kau shopping, teman kau tgk wayang, teman kau jogging.. Kau loner la lepas ni aida.. booooo~~


OKAY SEDIH





05 December 2011

2 Bulan ber'Ombak Rindu'..

Assalamualaikum,,

Bila baca tajuk mesti ingat aku nak buat review tentang filem Ombak Rindu kan?


Ombak Rindu??

Aku dah tengok dah. Dengan Mok. Tapi aku sedih.. :( aku sedih sebab aku tak nangis langsung !
=.= Sumpah serik tengok cerita jiwang dangan Mok.
Aku tak tahulah samada cerita tu yang memang tak sedih or memang konsentrasi aku diganggu oleh budak Mok itu. Haiiihh...

Lupakan Filem Ombak Rindu itu.
Aku yang sebenarnya sedang berombak rindu..
Harini  5 Disember,kan? :( Aku tak suka tarikh ni.. Maka genaplah 2 bulan aku tanpa dia. ada saja yang tak kena tadi. Mood aku pun lain macam je. Baru aku tahu.. Aku rindu dia.. Tapi aku sedar dia tak. Kan awak, kan?
Bila lah aku boleh delete kau dari ingatan aku ni?
Bila laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

Ahad lepas, aku tak selesaikan apa yang aku patut selesaikan.. Entah, aku dah ada banyaaaaaaaaaaak sangat peluang. Tapi bila aku tengok muka dia, tengok lama2... Aku tak nak hilang dia. Sumpah aku tak nak ! Aku tahu kalau aku terus terang, kemungkinan besar aku akan hilang dia. Okay, seriously, aku tak nak benda tu terjadi.

So, aku buat keputusan untuk biarkan je. Atau lebih tepat, aku serahkan pada tuhan.

Aku kenal dah perangai dia. Aku tahu apa dia fikir. Sebab itu aku rasa, tak perlu lah aku cerita dan terus terang pada dia. Sebab itu sekarang ni, aku nak sibukkan diri.

Sibuk-sibukkan diri ! hahaha. Aku dapat jadi MT Sukan dan Kebudayaan. Dan aku dapat join Committee Photo Gallery. Dan aku daftar nama untuk Nasyid Kolej. Omaigod ! haha.. Nasyid!!! Lantak lah.. Aku betul2 nak busy ni. xD

Bila baca blog sorang kawan aku ni.. Aku sedih gila. Tapi aku pun gembira la sebab mereka dah 7 bulan. Kalau tak, aku pun dah celebrate 7 bulan aku. Tapi entah lah. Tak boleh ke semua kembali seperti dulu? :') Tak mungkin kan? Kan awak? 

Ombak Rindu..
Kau bawalah rinduku untuk dirinya yang jauh dariku..
Bawa air mataku yang mengalir membasuh lukaku..




04 December 2011

Secebis Untukmu..








01 December 2011

Hai Disember -_-

Assalamualaikum..

Hai Disember.. Kau ingat aku lagi tak?
Sepanjang hidup aku, bila kau datang je, mesti ada benda tak baik yang jadi pada aku.
Aku harap kali ni kau datang dengan perkara-perkara yang baik je okay.
Promise please !



Hai Disember.. Kau nak tahu tak?
Untuk kau pada tahun ini, macam-macam aku dah plan..
Untuk kau pada tahun ini, macam-macam yang akan berlaku..
Untuk kau pada tahun ini, aku harap semuanya berjalan lancar..
Promise me, please !


3 Disember nanti semoga aku lulus dan tenang untuk 4 Disember..
4 Disember nanti semoga semuanya akan berjalan dengan lancar supaya ,,
5 Disember akan menjadi tarikh yang indah..



Disember, Hai Disember..  





Mungkin Ini Cerita Yang Anda Cari