Para Penyiasat Saya

29 November 2011

To tell, to answer, to ask.. ^,^

Assalamualaikum..

After balik dari jogging dengan member tadi, someone mention nama aku kat twitter. Dia tag aku pada satu entry dia.. Orang itu ialah Senah Glamour . ^0^ Kebetulan aku tengah free ni, biar aku jawab kehendak si cantik manis ni. Siap ada RULES lagi tau. bacabacabacaBACA!


RULES!!
1.You must post these rules.
2. Each person must post 11 things about themselves in their journal.
3. Answer the questions the tagger set for you in their post. and create eleven new questions for the people you tagged to answer.
4. You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
5. Go to their page and tell them you have tagged Him/Her.
6. NO tag back!
7. No stuff in the tagging section about "YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS" YOU LEGITIMATELY (a.k.a REALLY,TRUST, WITH ALL HONESTY) have tagged 11 people.

*okay untuk rules no.2 : 11 Things About Myself 




1- Aku suka orang panggil aku 'sayang'. Tapi takda pun yang nak panggil aku 'sayang' =_='
2- Aku wajib nyanyi bila dalam bilik mandi. Tak kisah bilik mandi rumah siapa pun.
3- Jangan panggil aku 'kakak' kalau kau nak aku beli barang2 kat kedai kau.
4- Tak suka lipas ! Tak suka serangga ! Malanglah nasib mereka kalau menggedik lalu depan mata aku.
5- Perkara gila aku buat bila bertukar dari seorang penari kepada ahli taekwondo.
6- Aku akan buat 'nananannananannaa~~~' bila aku tak ingat lirik lagu yang aku nyanyi. huhuhu.
7- Aku kuat sentap. Jangan panggil aku 'babi/gila/bodoh/sial...dan sebagainya'. Jangan tanya kenapa aku senyap lepastu.
8- Aku suka buat muka. Best ! 
9- Sangat suka tengok jejaka tampan. Dan aku akan sebut 'Indahnya ciptaan tuhan...' :P
10- Aku yang kurus ni, lebih tertarik pada lelaki yang berisi dan tembam. HAHAHA.
11- Kuat berangan, Kaki wayang, Kaki shopping, Kaki makan, Kaki pukul, Kaki meronggeng, dan Kaki online. xD


*Then aku kena jawab : 11 Soalan daripada SENAH GLAMOUR

1.Umur berapa tahun,bulan and hari? Haa KIRA-KIRA :p 
-umur dah cecah 19 tahun 3 bulan 19 hari.. haa..berapa jam saat detik x nak tanya ke? haha.

2.Takut kena ENJIT tak ? Jarum ?
-Huuu.. tak takut arr.. Berdebar je. Lepastu mula lah terkumat-kamit baca doa. x_x

3.Berapa JAM depan laptop , berapa JAM depan BUKU?
-hahaha. Ermmm.. susah nak jawab. Mostly depan laptop. Buku? Owh.. Takpa..Saya selalu baca mukaBUKU.

4.Pernah exsiden berapa kali ?
-Pernah. Cukuplah sekali.. hahaha.

5.Nazmi Faiz ke Greyson Chance ?
- Greyson Chance pegi mati. Hahaha! Dah tentulah Nazmi xP Auuuummmm!!!

6.Blogger sejak tahun bila and bulan berapa ?
-Rasanya sejak masuk UiTM.. Tahun 2010 bulan 7.. :)

7.Facebook or Twitter ?
-Both ! Haha... Kalau otak tengah betul,Facebook. Kalau tengah nak membebel,mencarut, Twitter saja. hehe.

8.Suka layan drama melayu or korea ?
-Walaupun drama Melayu kadang2 macam 'ntah pape ntah', saya akan pilih drama Melayu berbanding Korea. Drama Korea cerita semua sama. Yang best cuma pelakon tu cun atau hansome je. hihihi..

9.SENAH GLAMOUR COMEL TAK? lalalalalala 
-'Ofcos' lah comel..!! Ya Allah comel nye!!! *psss..!! belanja roti canai kassim ea.haha.

10.Single or Couple?
-Alhamdulillah,, single. huuuuu~~~

11.Pernah mandi dalam parit ?Sambil jerit-2 dekat orang lalu lalang?
- Malangnya... Tak pernah berkesempatan mandi dalam parit.. Mana nak cari parit besar2 sekarang nih!!! hahaha!



*Rules no.3 : Create 11 New Questions

1- Hai awak! Dah gosok gigi belum?
2- Apa nama moyang awak? Ingat tak?
3- Kereta idaman? Ada lesen ke awak tu?
4- Awak pernah jumpa saya? Saya macam mana? hehe.
5- Apa awak nak buat kalau jumpa saya?
6- 5 tahun dari sekarang, awak siapa?
7- Yang mana lebih penting? Sahabat atau kekasih? Kenapa?
8- Makanan paling tak sedap pernah awak rasa?
9- Pasukan bola sepak kegemaran?
10- Minat politik? Kenapa?
11- Apa perkara terakhir awak harap awak dapat buat sebelum meninggalkan dunia selain mengucap?

Ehh..!! belum selesai lagi...!

*Rules no.4 : 11 People to Tag


OKAY. done!


2 comments:

noor nabilla fattin said...

okay terima kasih , hahaha yg no 9 dgn no 11 tu jawapan nye lawak hahaha ,pastu part yg panggil akak tu hahahahah

afdhalfikri said...

haha...kelakar la kamu ni....asek gelak jer...

Mungkin Ini Cerita Yang Anda Cari