Para Penyiasat Saya

09 November 2011

Mohd Shazrin Syafiq !

Assalamualaikum,,

'Arini nk wt ape la agknye.. 
bosan gila'
'Pi r updte blog..
Wat entry psal rain jek.
Tp jgn ckp rain gemok.tough xpe..
sbb kenyataan.hehe'

Haha.. itu bukti,okay ! XD

Sebab Rain a.k.a Mok dah request entry tentang dirinya dan dia nk nama dia ada kat Google. HAhA! Maka inilah green light untuk aku kutuk2 Mok aku ni.. haha.

Siapa Mok ni?
Nama panjang tapi tak penuh,, Mohd Shazrin Syafiq.
Lahir 5 January 199*
Anak kelahiran Melaka + Negeri 9

Aku kenal Mok ni time Karisma 2011. Dia ni budak silat. Aku budak Taekwondo. So, kami macam x bertegur pun time training. Senang cerita, aku tak perasan pun kewujudan Mok ni. Peduli apa aku time tu kan. Haha..

So, macam mana kenal?
Hmm.. Ingat tak aku cerita tentang Pemeriksaan kesihatan kat SINI ? Ok,then aku urus2kan mana yang patut, then main2 dengan kamera aku tu. Tiba-tiba, 

'Eh jap, kau 19 ea..' sambil tengok2 borang aku.

 Dalam hati aku, apa hal pula mamat ni. Tetiba. then aku ignore je. Bla..bla..bla... and so on. 

'Aku part one masscomm..'

Yang tu aku dengar. Okay, aku kenal muka2 junior aku okay. =__=' muka kau..aku tak pernah nampak.

'Kau masscomm? Junior aku ar kalau macam tu. 
Tapi aku tak pernah nampak kau time induction pun..?'

=__________________='

'Weyh..ambik gambar aku weyh.'

Hati aku baik, so aku ambik jugaklah gambar budak yang kononnye junior aku.
Snap !


'Uish..! Tough kan aku..? haha..'

=_=' time tu aku tgk je muka budak ni. Nak mintak lempang ke ape? hahaha. Start dari situ aku dah mula anti dengan budak nih. Soalan dia tu buat aku menyampah !

Okay.. sambung lagi.
Training hari ke berapa aku tak ingat. Tapi time tu kaki aku dah terseliuh ar. Time tu coach suruh main bola jaring. Aku snap gambar2 je ar.. ape lagi kan?
Preeeeeeeeeeeeeeeeettt!! *bunyi wisel.

'Eh, sini jap kamera..ada amik gambar aku tak..?'

Ish..budak ni lagi..

'Nah.. tgk ar.. aku tak ingat..'



'..aha!.. tengok! Ada gaya tak aku lari. Style seyh.. Tough kan?..'

Aku terdiam. -,- aku tak suka dia.

Then ada satu kali tu kitorang just lepak2 kat gym.. Tiba2 Mok ni join nyampuk. keluarlah cerita dia dulu pernah main bola, itulah inilah, dulu dia tak gemok macam sekarang lah, cousin dye cun lah, couple dgn amoi lah, menang itulah menang inilah, baju branded2 lah, tekatekitekatekok semua keluar. Dia je yang nak bercakap. Iiieeeesshh!!! bernanah telinga aku dengar.

After potpet2, dia suruh Aimi tangkap gambar dia. Dia kata nak tunjuk something style la konon. 
Snap !


'...haha.. amacam hebat kan aku..?..'

Aku nak muntah dengar.

'..Uish tengok..! nampak seyh Muscle aku..! haha..'

Babilah. Aku tak tahan dengar ayat2 belagak dia tu. Wargggggggghhh!!
=,=  sumpah time tu aku makin x suka budak ni.
ahaha.


Dan lagi stress bila ak dapat tawu, dia bukan junior Masscomm. Dia DPA je! Booo la weyh~~ hahaha.
Sejak dari hari tu, aku dah tawu dah perangai dia macam mana dan ayat dia macam mana. >.<


'Aida.. Rain tough kan?..'


'Fuhh..smart ar Rain.. kan?'


'Ish..tough ar aku..!'


'hehe.. Rain comel kan,kan? haha..'





'Gambar ni Rain nampak Ensem ar..haha..kan?'


'Hmm.. ambil badan sekali..biar nampak bdn Rain yang tough ni..' 


*korang dah boleh agak dia tanya apa kat aku. =_='

Okay! meh sini aku tunjuk gambar best.






HAHAHA...!!
Haaaa... Tough ke Rain?
Comel ke Rain?
Ensem ke Rain?
haaa... jawab Rain.. jawab... hahahaha!

Peace No War yaw!! haha

Itulah dia Shazrin Syafiq..
macam mana aku boleh rapat.. Aku pun tak tahu bila.. yang aku tahu, menyampah aku tu berkurang la jugak time training kat Pantai Pengkalan Balak.

..He saved me..

Tak taulah dia ingat ke tak. But time tu aku dah tak jejak dasar. *dah taw pendek,pi men jauh2
Then budak aku menyampah ni juga yang tolong aku.
=_=' Ye Mok..Thanks a lot... haha.

After that kami dah okay..
Kami jog pun sama2.. *walaupun budak tu lambat 30minit! =_=' penat aku tunggu.
We shared story.. about cats.. football.. friendship..

Seriously, I saw our similarities and chemistry..
Lama2 aku adapt juga la dengan perangai belagak dia tu. haha..

Sampai dia nak lawan pun, I'm the only person who always with him.. *yeah..sampai boleh pula keluar cerita bukan2 kan...haha.
But seriously, aku tak cakap aku tak kisah, aku kisah juga macam2 cerita keluar. Tapi aku tahu apa yang aku anggap tentang dia dan apa aku rasa tentang dia.
So, tak payah nak kepoh2 lah.. Aku ni kebal.haha. Tapi tak tau lah Mok rasa apa. Dia x cerita pun apa feedback dia. haha.

Yang penting, aku lega bila aku ada time dia dalam keadaan macam tu. Dan bila Shazrin Syafiq yang aku menyampah sangat tu dapat pingat, aku gembira sangat. Bersyukur. Terima kasih Lip Balm ! hahaha!



And dia pun dah jadi antara yang rapat dalam hidup aku. Dan aku dah anggap segala ayat2 belagak dia tu ayat yang wajib aku baca or dgr tiap2 hari. haha! 

'Sometimes friendship will ends with any reason.. I hope this friendship will never ends even one day either you or me read an Al-Fatihah and Yassin'


*okay,Mok,bak sini RM1000 untuk entry yang panjang nih! XD


No comments:

Mungkin Ini Cerita Yang Anda Cari