Para Penyiasat Saya

29 August 2011

Perasaan-perasaanku.


assalamualaikum.

Baru je selesai blogwalking...

Tahniah kepada artis kegemaran aku, Elyana.. Selamat juga Elyana melahirkan puteri sulungnya pada 27 Ogos 2011 jam 6.45 petang. ^__^

Harini, satu hari aku kemas rumah.

Penat, sebab kemas bilik sorang2 dan berpuasa..

Seronok, sebab bilik dah bersih..

Sedih, sebab tak dapat berbuka dengan kawan lama..

Rindu, sebab dah tak lari malam2 lagi dengan coach..

Teruja, sebab tinggal sehari je lagi puasa!!

Kecewa, sebab orang tu tak minta maaf langsung..

okay, tu ja,.



sekian..


27 August 2011

Berbuka bersama Yusry

Assalamualaikum,,

26 August 2011,, sampai juga aku di Johor.

Terima kasih kepada Amirul Yusry kerana sudi menjemput saya di Skudai..

Dan kami akhirnya berbuka bersama di Taman U..

Seronok lepak dengan Yus.. ^___^

okay, tu ja.. Sekian..

*kepada Personal Coach : jangan risau, kat sini(JOHOR) saya akan terus lakukan rutin saya. hahaha!

25 August 2011

2nd Day Training : Berjaya buat sit-up


Assalamualaikum,,

huhuhu..

Training harini, aku berjaya buat sit-up. =__=" ye. selama ini aku tak pernah berjaya walaupun sekali.

Tapi kali ni aku berjaya. Ya Allah seronoknya. haha. (kesiannye aku)

But then bila coach suruh aku buat bumping, Okay. =_=" aku out. sumpah tak boleh. tapi x pe.. aku akan buat banyak2 kali sampai boleh.

Hari ni tak penat sangat macam semalam. mungkin sebab harini tak ade tendang2.

Dan macam biasa, bila abis latihan dan keluar dari gym,, latihan aku bukan habis kat situ je.
Keluar je dari gym,, personal coach aku, Pakcik Shahrul akan ber-jogging dengan aku dari gym sampailah ke depan Tun Hassan.. Lepas tu dia akan paksa jari tangan aku sentuh kaki.

WARGHHHH!!!

Seksa tahu tak!!! >.<

lalalalalalalala~~ untuk smeinggu ni dah tak ada lah training sebab raya. Tapi coach pesan kami supaya hari raya ke-3 dah start lari.

^___________________^

Tak teruk pun bersukan ni.
Penat dan sakit, ye memang,
Tapi seronok.
Sebab aku tak lah boring sangat lepas ni.. ^___^
Dan tidur pun dah senang sekarang.. Tak payah susah2 dengar lagu berjam-jam baru tidur. :D haha!

okaylah.. Tu ja untuk hari ini..

Sekian,,


24 August 2011

1st Training : Aku Hyperactive


Assalamualaikum, salam 24 Ramadhan..

Ye.. tinggal beberapa hari saja lagi.. :D NAK RAYA!!!

Okaylah. straight to the point. Hari ni, hari pertama aku training taekwando untuk KARISMA.. Tapi aku x masuk calon untuk Karisma this sem la.. sebab baru join kan.. so, kira aku dilatih untuk KARISMA Sem hadapan. Insyallah..

Fuhh.. ni badan aku sengal2 je ni. sakit tak hilang lagi.

Tak pernah aku lari non-stop macam tadi.. Ya Allah, dengan baru lepas berbuka, lepas tu lari x berhenti, sumpah aku macam nak termuntah balik.

Coach?
Coach ok. ada tiga orang. yang sorang tu kuat menyakat, teruk kena sakat tadi..sampai perut aku suka2 hati dia je nak tendang. Pehh..!! +_+' senak bro... terdiam kejung aku kat situ tahan sakit. besar je mata aku. hahaha.

sorang lagi kuat pukul. salah sikit pukul, salah sikit, pukul.. sampai bunt*t aku pun dia tibai sama. Padahal aku baru masuk kot. apelah yang aku tahu sangat kan.. haaaai..

lagi sorang ni aku kenal. dia coach KOKO aku. kalau dia ni okay sikit lah.. tak lah teruk sangat aku kena tadi. paling2 pun tadi aku kena kutip tempat target tu 12 biji, masuk dlm plastik.

Skill ape aku belajar?
Hohohohoow.. banyak wooO.. sumpah rugi kalau aku x join. Dari tak tahu macam mana nak tendang cara taekwando, sekarang aku dah tahu dah macam mana.

Sekarang aku dah tahu mcm mana nak defense diri guna undur belakang. Tendang laju2 pun aku dah tahu.. cuma belum mahir je.

^______________________^
Malam ni sebelum tidur, aku nak ucapkan TAHNIAH kepada diri aku sendiri sebab berani sahut cabaran ni. Walaupun sebenarnya aku tahu tahap kemampuan aku tak tinggi mana..

But at least, AIDA SOFEA yang tak tahu apa2 dalam sukan,, sekarang dah mula berjinak dengan aktiviti lasak..

AIDA, aku sayang kau! :DD hak3!

oke. drama tamat.

akhir kata, doakan aku berjaya dam selamat menjalani ibadah puasa, dan selamat memilih baju raya, selamat menaiki bas/kapal terbang/sampai/motor/jet balik ke kampung.

sekian,

19 August 2011

Aku dalam Tun Hassan




Assalamualaikum...

Dulu Tun Puteri... kemudian Tun Teja.. Sekarang,, TUN HASSAN... ^__^

ape tu?

itulah nama2 kolej (hostel) kat UiTM alor gajah ni.. :)

Hari ni aku pindah masuk bilik baru kat Kolej Tun Hassan..

Wargghh!!! best gila! sebab...sebab..sebab.. ^__^ SATU bilik DUA orang aje... :P

Langsir Oren, Almari Oren, Kerusi belaja Oren, Katil Oren.. huhu.. CANTIK tau!

tak caye??!!!

=_________=" ok. fine. aku tunjuk.




Haaa.. Ni katil aku.. Nampak tak besi dia warna OREN? haha..

Ini Langsir OREN. Bilik kami ada balcony.. huhu... boleh tenggek2.. :P
Permandangan dari Balcony kami.. ^__^ Depan kami Kolej Tun Hamzah..
Tarrrraa!!! Kerusi belajar pun warna OREN.. Ohh..yaa.. Lampu belajar pun disediakan.. (tapi lampu bukan oren la..)

Locker... Ermm...almari2 dah tak main dah.. hahaha.


Hehehe.. boleh tahan la kan.. UiTM ni boleh tahan juga la.. :P hahaha.

Best best jugak.. malang tak berbau, dan aku dengan hebatnya terjatuh mengiring di tangga ketika hendak turun ke bawah.

"Mummy..!! Sakit..!!!"

Huarggghhhh....!!!

ok. itu sahaja.

Siapa2 yang rindu saya, datanglah ke Tun Hassan.. hahaha..

sekian.


08 August 2011

Nikmatnya...

Assalamualaikum..

Aku baru je lepas sahur..
Lepas tu macam biasalah solat subuh..
Tapi pagi ni, solat subuh aku lain sikit..
Kami (Fiza,Nenem,Kak Bas) berjemaah sama2..

Jujur, aku jarang dpt peluang solat jemaah..
Lagi kan subuh..
memang takdelah nak jemaah2 ni..

So bila tadi aku solat subuh berjemaah,,
aku terasa lain...
^____^ Nikmat sangat..

Dan paling rasa lain bila last sekali, kami akan bersalam-salaman..
Tak pernah2 aku nak salam cium tangan kak bas..
Tapi bila solat jemaah mcm ni, itulah masanya aku salam cium tangan kak bas..
Lepas tu salam2 dengan fiza and nenem..
Terasa erat time tu..

Hehe.. Nak solat jemaah lagi lah lepas ni.. ^0^
kamu pown tau!!

sekian..,,



Dah seminggu kan..

Assalamualaikum kiri kanan atas bawah belakang depan...

Dah seminggu dah kan.. seminggu berpuasa..
Warghh!! aku tak sabar nak sambut raya ni..,,!!
Nak melaram2 dengan heels and baju kebaya,... awww... seramnih!

Hmm.. lately, aku selalu mimpikan seseorang.. Dan aku tak tahu kenapa mimpi tu berulang-ulang.. Aku akan nampak dia ckp yang dia tak buat apa2 pun kat aku selama ni. Dia tak bersalah. Dan dia beriya kata yang dia sayang and nak sangat jaga aku..

Aku mimpi dia ni...maksudnya aku rindu dia atau dia rindu aku ek? hmmmm~~~???
Aku dh tutup buku lama.. tapi mimpi2 yang aku dapat lately buat aku buka helaian demi helaian buku lama tu..

Betul ke bukan dia yang buat aku?? o.O

Kalau betul bukan dia yang buat aku.. Ya Allah..berdosanya aku.. :'(
Aku tak tahu apa aku rasa sekarang. Rasa macam nak jumpa je dia.. Nak tanya depan2..

Kalau kau baca entry aku kali ni, aku harap masa dapat diputar semula ketika awal perkenalan kita. Ketika itu, aku dah tahu apa yang perlu kita lakukan sebelum semuanya musnah.

ok.dah, tutup cerita tu..

Student lain, hari ahad duk tidoq sampai siang dalam bilik.. aku pulak kena pergi dewan kuliah yang sejuk nak gila tu.. Arghh!!

Ermm.. tapi best jugak lah. Journalism Talk.. bersama wartawan Utusan En..Amran. RUGI AR SAPA YANG TAK DATANG WOI!!! Seronok pulak kongsi2 cerita dgn wartawan.. banyak jugak tips2 yang kami dapat. hehe.. senangla nak buat assesment nanti.. huhuhu..

KAMI?
Kami ok.

sekian..

03 August 2011

Kisah 33 Minit....


Assalamualaikum, salam 3 Ramadhan.. (hahaha)

Aku ada BFF sampai mati kat Johor.. Hannan, Mira, Suzi, Sheda...

EH?!! tak boleh,,tak boleh.. Nanti ada orang merajuk sebab nama dia last sekali...
semula,semula ea..

Aku ada BFF sampai mati kat Johor.. Sheda, Suzi, Mira, Hannan...

....3 OGOS 2011...

SELAMAT HARI JADI NANAN..!!!

Saya sayang budak ni tau!
(tetiba nak saya2..konon comel la tu)

Tapi...tapi...tapi...saya ada buat salah..dan saya takut~~~

"Orang salah je yang selalu rasa takut" (Hannan,2011)

Tapi...tapi,tapi... saya nak minta maaf lah ni...





'Ini Untuk Anan Saye!'



'Saye LAMBAT 33 minit'




'Sorry, ampun ya!, maaf' ( 100kali)





'Happy Birthday'
(atau dalam bahasa comelnye.. 'Sebeday to you')





'Love, love, love' (infinity)



Marilah sama-sama doakan kesejahteraan Anan saye ye.. hihihi..

ANAN...!!! Sorry!!! weekkk!!! LOVE YOU..!!!


*nanti sebeday orang,, anan wish 34 minit lambat okay.. hehe..
*love sheda ngan mira ngan suzi jugak.. haha!


(siapa nak love, cepat2 jadi BFF saya..hahaha)


okay,dah.sekian..





02 August 2011

2nd Ramadhan

Assalamualaikum..

Aku sedang menunggu sahur..
Mata dah berat tapi tak boleh tido..
Baca-baca blog orang lain sekejap..
Sangat marah apabila baca tentang Fahmi dan Elia putus tunang..
Sangat bangga sebab dah boleh buat cucur ikan bilis (hak! hak! sbb selama ni aku dgn dapur dah macam musuh ketat..)
Sedikit sayu sebab rindu nak sahur dengan family macam dulu-dulu..

WARGHHH!!!! bila nak RAYA nih!!!!

kthanksbye.

01 August 2011

Sumpahan 1 Ramadhan

/>
...1 Ramadhan aku sentiasa ditimpa musibah/dugaan...

siapalah yang menyumpah aku ni.


...Ya Allah kuatkanlah hati kami...
..Tunjukkan kami jalan yang betul..




*tak ada masalah yang tiada jalan penyelesaiannya.. kita kena sabar..


Mungkin Ini Cerita Yang Anda Cari