Para Penyiasat Saya

18 May 2011

Anak.Jiran.Aku.Bermasalah.

Assalamualaikum kiri dan kanan,,

Senyum tak perlu kata apa-apa.. Senyum. ^___^ Aku senyum-senyum ni sebab... =__=' tak ada sebab pun. Lagipun tak perlu kata apa2 kan.. In fact, sebenarnye, aku stress si lahanat tu tak habis2 call aku. (awak,kita tak angkat call dia. d:) Ok. Apakah sebenarnye dia nak dari aku?

Wargh!! Sepak laju2 nak?

Oh! Btway,, bukan dia sahaja yang buat aku stress. tapi ade seorang perempuan ni. Aku panggil dia 'Perempuan Loser'.. Weyh.. dia sangat Loser ok.. Aku ni tak lah peramah tamah dengan jiran. Since aku kenal si lahanat tu lah. So..Jiran2 aku pula sangat 'Jiran sepakat membawa berkat'.

Boleh di katakan, kt Lorong PI 6/8 tu,, akulah orang paling tak ambil kisah dengan hal2 jiran aku. Tapi semalam,, time aku tangah rajin2 sidai kain, aku terdengar suara2 syaitan masuk dalam telinga aku. "Ahh..Kakak sebelah rumah aku ni, sombong gila. Bajet masuk U, terus x bertegur. Keluar rumah pown tidak."

=____=' Kurang asam punye budak!

Baru form 4 dah nak mengumpat pasal aku. Dah tu tak perasan aku sebenarnye kat balik2 baju tu je. %$#@! Aku sengih memanjang je dengarkan budak tu kutuk aku dekat kawan dia. Lepas tu dah agak diorang diam sikit, aku pun saje tendang bakul baju tu (tapi semua baju dah tersidai la.) Agaknye baru diorang tersedar aku ada kat situ. Aku pun cakap ' Ehh ehh..muda2 dah buat dosa..baguslah..'.. Lepas tu aku blah masuk rumah.


Hah! Diam pulak! Tau pun bengang!

Weyh~~ la budak perempuan.. Kau loser sangat ok. Aku bukan sombong ngokngek. Aku sibuk. Pagi2 dah keluar jaga kedai mak aku. Balik malam2 sangat.. Kau pun da tidur dah time tu. Nak gi sekolah, kan.. Alahaii.. Nasib baiklah, Aku takde kesempatan lagi nak jumpe kau buat masa ni.. Kalau aku jumpe kau lagi, aku cuci2 mulut kau sampai bersih.. Len kali Dik,, (eh kau tak lah adik sangat). Len kali perempuan, nak cakap biar depan2.. biar aku dengar. haiiiyyaaa..

Oh. Btway,, aku sedang cover satu lagu ni.. Hihihi.. Tak sabar nak tunggu lagu tu siap.. nanti2 aku post ok. ^__^


'awakgoodluckuntukfinal!' :)


No comments:

Mungkin Ini Cerita Yang Anda Cari