Para Penyiasat Saya

13 April 2011

Nazarku & Rambut. So you,please GO!

Assalamualaikum,,

hmmm. seriously, im feel like sh*t!  i was doing my assignment. BEL 260. and the thing is, i hve to write two essays. "Abortion" and "smoking should be banned". More than 300 words. Then, i hve to post it in a new blog. so nak kena create blog baru lagi. And argh!!! aku stress sebab esei tu terlalu senang dan aku terasa membuat karangan semasa darjah empat. My God!!! 


OKE.AKU TAK PEDULI ITU.


hari isnin lepas, aku balik dari JB ke Melaka. Dan ramai yang beri komen pasal rambut baru aku. hahaha. Aku potong pendek. Ade yang marah, ade yang puji. Ade yang tertanya-tanya kenapa aku potong.


SUNYI.


Dulu, ada seorang insan yang suka akan rambut aku yang panjang. Mummy Ayah pown nak aku bela panjang. panjang sangat. So, aku teruskan membela rambut aku panjang sampai dah macam hantu kak limah. HAHA! 


Then, why aku potong jadi pendek? Sehingga Jenab pown ingin memanggil aku 'pengkid'. Jenab bongok. =___="  Aku dah bernazar.  Dan bila tercapai, aku perlu tunaikan janji aku. Yah, perkara ni sangat berkaitan dengan seseorang itu tadi.


Misi berjaya. But then i have to forget him by cutting my hair. I dont know. Sometimes I felt that he is the one. But then, I feel that I deserved someone better. Naah~~ Im playing with a big fire. Several days ago, I was deciding on some decission. I told him that I will never contact him anymore. Even by blow my love with the wind like I always do before. I told him that I hve to find someone that can lead me, can teach me, can protect me from doing something bad. I do think about my future husband at that time. I do not need a boyfriend anymore. A man that just only can destroy me. I NEVER NEED IT. I do love someone that can drag me more into ISLAM. I do forget about him. Fill up myself with Sufi and my friends. 


Time tu, aku tak kisah ape pown respon dye. .Yang aku tahu, aku perlu berjauhan daripada dye. Bukan aku tak peduli perasaan dye. Tapi ini cara yang terbaik untuk aku menjaga diri aku dan untu aku tahu sejauh mana takdir aku dengan dye. Aku tak perlukan hubungan yang berlandaskan nafsu semata-mata. Aku percaya kuasa Allah. Dia Maha Mengetahui. This tears will become a big smile one day....... :')


Now I was waiting for someone right for me.

Perfect Person Who

..Do LOVE Me..

..Do Care About My Family..

..Do Everything For Me..

..Accept Me..


..And Do Take Me as His Princess (wife) because of ALLAH..




No comments:

Mungkin Ini Cerita Yang Anda Cari