Para Penyiasat Saya

05 March 2011

I'm Fall in Love.

Assalamualaikum,,


Aku tak tahu kenapa.  Tapi aku banyak berfikir sejak akhir2 nie. (motifla..student mmg la byk berfikir =.=) eh,tapi seriously, banyak sangat. Soal belajar itu memang utama. Then,aku banyak bertanya tentang life aku. Soal hati? haihhh.. tu lagi lah satu hal.

Kadang-kadang aku rasa penat.ketenangan? Aku tak merasainya sekarang. walau sekali. LOSER? owh.mungkin aku patot tunjuk 'L' kat cermin. so, 'L' for Loser tu akan reflect kat aku. -_-' 

nampaknya, minggu ni aku banyak melarikan diri dari masalah. aku bukan takut untuk cari jalan penyelesaian. cuma aku nak biarkan dan tengok apa akan jadi seterusnya. 

Kemudian....bercakap tentang kekecewaan.. Ada sesorang yang aku kenal dalam beberapa minggu yg lalu. Mungkin aku terlalu berani membuat tindakan. Mungkin dia x selesa dengan cara aku. Mungkin dia sememangnya menjauhi aku. Aku cuma ingin dia tahu bahawa aku....err...aku dah mula sayangkan dia.


SAYANG???


err....betul ke aku nih?? 



Tapi aku tawu..dia x dapat agak perasaan aku.haruslah. aku layan dia mcm kawan je kot. sahabat dia beritahu aku. dia mungkin x ready sebab masih terkenang kisah lama dia. Ya Allah,, aku pown same kot.. tapi life must go on..

so, tak kesah la kan. Then terus terang aku beritahu kawan dia yang aku akan take it slowly. aku tak akan start dulu. dan aku percaya,Allah ada untuk aturkan perjalanan aku.

But then, satu hari, aku keluar dengan dia. Sumpah aku happy. Then dia kenalkan seseorang pada aku. someone special,maybe. oke then, aku terasa macam something yang dah pecah dalam hati aku. mungkin dia perasan senyuman aku bertukar,mungkin tidak sebab dia bersama orang yang istimewa. after that, aku terus jauh, jauh, jauh, jauh dan JAUH....


aku tak sanggup.


Tiada rasa cinta terhadap dia. tapi aku mula untuk rasa sayang pada dia. ada yang kata,aku salah. sebab aku tak terus terang. tapi percayalah,aku tidak seberani itu. Then aku fikir lagi. BERBALOI ke? 


mungkin tidak.


Sebab dia tak tahu pown perasaan aku. Mungkin dia sendiri x sedar kewujudan aku. Mungkin dia x sedar yang aku mula risau.


bila dia diam,aku risau...dia marah ke?

bila dia tarik muka,aku risau...dia ada masalah ke?

bila dia sakit kaki,aku risau...dia boleh ke nak ke sana ke sini?

bila dia busy,aku risau...dia cukup ke tidur?

bila dia ade assgnment nak print,aku risau...dia ade teman ke?

bila dia tumbuk mcm2,aku risau...tangan dia cedera ke?


Tapi aku tawu. lepas ni,, bila dia tersenyum,mungkin aku tak perlu risau...dia sudah ada yang menemani..


Hard to say love infront of you. The only way is...


D****,, maybe I Fall in Love with you.



(-end-)

Mungkin Ini Cerita Yang Anda Cari