Para Penyiasat Saya

16 January 2011

Suka2 Menjadi Duka... (=(

Assalamualaikum,,


enteri kali ni aku akan bercerita tentang situasi aku dalam masalah persahabatan yg sedang menimpa aku sekarang..
semuanya bermula bila kami...


Situasi 1


A: weyh jom kuar teman i,, i nak belikan hadiah untuk E.. esok hari jadi dye..


B: oke jgk.. i pown mmg nk kuar..bosan kot kt sini.. i ajak D oke? u ajak sape lagi?


A: emm.. oke je.. i ajak C pergi skali.. kite kuar kul 11 k.. i dh amek krete sewa...


B: oke... ^_^



Situasi 2


A,B,C dan D kuar juga pada hari yang dijanjikan.. sambil2 dalam perjalanan...


A: u,,i pening la.. nak buat ape ni untuk E..?


B: laa... kan u leh beli je hadiah.. ape susah..?


A: memang,la.. tapi E bgitawu i, dye nak suprize untuk befday dye yang dye boleh ingat sampai mati...


B: hmm.. oke2.. nanti i pk.. kite jalan2 dulu k..


situasi 3


hadiah dah beli,, semua dh beli,, masa untuk balik.. 22:00.. jalan jam!


C: sempat ke ni? kite kene balik b4 11 kan? ni sesak mcm ni.. macam mane ni?


D: agak ar... sesak.. mcm x gerak kot.. kereta kene pulangkan b4 11 jugak,kan...


A: ha'a... tapi kalau mcm nie... hadoii.. mcm mne nie.. nak sambut befday E pown x twu mcm mne dh nie..


pk punye pk punye pk... boleh pulak kne tahan dgn polis.. dh soal punye soal punye soal,, lepas jgk semua... last2 tengok jam dh kul 23:50.. dh decide nk buat mcm Bang Bang Boom (BBB).. yela suprise yg boleh INGAT SAMPAI MATI an... =,=


Plan BBB


  • Matikan phone dan tak menjawab mane2 panggilan supaya sape2 pown x dapat kesan.
  • Pergi 7-Eleven beli tepung dan minyak masak.
  • Pecut ke Kolam Air Panas Gadek.
  • Parking krete di tempat sesuai.
  • Call E dan beritahu kereta rosak. A & C pergi ikut tuan kereta sewa untuk settle kan problem kereta yang rosak tu. Tapi dah agak lame, A & C x balik2.
  • Kalau E percaya,, dia akan terus pecut pergi ke Gadek.


situasi 4


Plan untuk bawa E ke gadek,,berjaya. tiba2 pnggilan dari kawan2 len mula menghuru-harakan plan tadi.. apa yang spoiled?


  • E datang dgn kakak dia (lecturer).
  • kawan2 mula marah sebab rasa tertipu dan risau.
  • kawan2 report dgn RS & RS mula campur tangan.
  • kakak E sampai dan nak bawa kes ke balai. (balai? mak aih! ni gurau2 je kot...)
  • tepung dan minyak tetap jug a di simbah.
  • tapi E marah dan A,B,C,D pun kene marah dengan kakak E. =___='



"Duit habis, Plan x menjadi, Hubungan hancur, semua berkelahi"


Ulasan


Kawan2 marah2 memang patut.. tapi x perlu lah melampau..
kami tahu kami salah.. kami dah merisaukan kalian semua...
tapi kami juga menerima balasan atas apa yg kami buat..
duit kami habis,, plan x menjadi,, kami kene dgn lecturer,, kami kene dgn RS...
dan kalian pula mula memusuhi kami..
entah la.. x tahu yang mane satu nk disalahkan..,,
kami memang benar2 salah,, tapi kalian juga kena faham dan memahami kami...
kami dah pun meminta maaf..
semua dh berlaku,,dan ingatlah,, kalian juga akan melakukan kesilapan satu hari nanti..
niat kami cuma ingin menghiburkan hati E.. tapi kami tahu cara kami salah..
letaklah pula diri kalian di tempat kami, kerana kami sudah pun meletakkan diri kami di tempat kalian dan memutuskan untuk meminta maaf..



yang pastinya,, ini bukan kenangan untuk E..


tapi Tragedi yang akan Diingati Sampai Mati buat kami..



sekian..

No comments:

Mungkin Ini Cerita Yang Anda Cari