Para Penyiasat Saya

31 January 2011

Wall of Glass (Tembok Kaca)

assalamualaikum,,

oo yeh,, oo yeh..,,

hahaha. :DD


yup, wall of glass... haha.. acah je la... sebenarnye ni tajuk sebuah teater musikal (Tembok Kaca)..

sebenarnye teater ni dah dipersembahkan taon lepas.. then dipersembahkan sekali lagi pada 26 Jan 2011..  ^_^

dan untuk pengetahuan semua,, teater ni mendapat tempat kedua..



macam mane aku boleh tercampak ke dlm teater ni?? (haha)

teater ni under Mdm Nora. ( one of my lecturer).. nak dijadikan cite,, aku, nadio, auni, nana, kak peenut and kak bella.. di pilih  untuk nari2 dlm teater tu.. so,mcm tu la permulaan cerita..


mcm mne pulak aku boleh dpt watak?? (padahal watak xde dialog ape pown..haha)

ntah mcm mne sebelum pementasan tu,, Mdm minta aku tlg jd watak Rosnah time mude2.. pape pown peluang jgn dilepaskan.. :p walaupun watak x penting..,, ahh! layan jela.. hahaha.

so ni ade la sikit picca2 untuk tatapan.. ^__^

EKSLUSIF picca nie. haha.






ASPARINA (Azfar Ismail Hudson)



Mr.YUMEL..!!! (hahaha)





Ayah Mithali..!! :p


Ketua Samseng!! (Muhsin Shukor) 




Apek!!! (Ahmad Suhail) .. sumpah muke berbeza! haha.


.....ermm.... no komen.


nilah bodrguard aku... haha..!! suhail dan wawan!! ( Azwan Kimori) 






boleh x kami jadi model??

hahaha!! :p


Mr. Yumel dgn scandal baru dye.. (huuu~~Yumel CURANG!!!) :p




hope,, lepas ni,, adela lagi teater musikal...

sumpah minat! :p

haha..

oke,,tu jela.. tata!! ^_^



25 January 2011

nAk keching-keching!!!

assalamualaikum,,,

:)


hoit!! CHOI~~~~!!! 

jgn tertipu dgn tajuk ye.. :P

bukan 'kencing' lah!!!

'keching2'..!! *bayangkan mesin duit.


HAHAHA,, :DDD



ntah la...,,

aku doa agar kerja part time aku ni..,,

SUCCESS!!


Aminn~~~~ ~__~


*sambil nyanyi2 lagu "i wanna be a billionaire~~~"

:p hehehe...

24 January 2011

ade bran? HAHA.




BLOG SERAM!
..
.
.
.
.



dah,, oke tu je..

kthanksbye.

Sampai Mati.




SAMPAI MATI.

Kalau kau meminta sebuah Kemaafan,,

Tak bermakna aku akan Melupakan..


SAMPAI MATI.

22 January 2011

Aku KekeluArgAAn islAm...


Assalamualaikum,,


Rabu lepas,,(19 januari 2011)
ade seorang gadis cantik berbaju sukan putih tegur aku.
emmm.. lebih kurang ku 4:50 ptg mcm tu ar...

*Rabu, Part 2 macam aku ni akan ade Kokurikulum(KO.)...kul 5:00 petang

nak tawu soalan indah ape dye tanye aku?

"ehh??!! pakai baju kurung lagi?? tak pergi KO. ke?"

aku pown jawab, "ermm... nak pergi lah nie.."

"lah.. KO u ape?"

dengan bangga aku jawab, " Kekeluargaan Islam..." =___='


*sumpah,,muke gadis tu mcm ni..

paling sadis... sebab dye cume balas..


"owh..?!" pastu terus blah... dengan muke yang agak erghh!!!! 


cehhh~~~!!! ape?! ape?! 

biar je ar!


KEKELUARGAAN ISLAM je kot!

*sambil menggosok-gosok hidong.


dah.k.thanks.bye.


19 January 2011

Kehidupan_Barat haha!

Assalamualaikum,,
ahh! tak kesahlah..
aku dah xnk pening2 pk Melaka amek cuti Thaipusam ke tak..
ape pown jawapannye,, aku dah pown cancel kereta sewa dengan 'abg first row'
(sebab rumah dye dekat deret rumah barisan pertama belakang kedai dimensi..haha)
so,, aku terima je samada cuti atau tidak... WELLLKKKK!! >_<


oleh sebab itu,, jom nyanyi ramai2! haha..
(background musik pown dh ade..ape lagi? JERIT!!!)
:DDD ahahaha,..





"More Than Words"

Saying I love you,
Is not the words,
I want to hear from you,
It's not that I want you,
Not to say but if you only knew,
How easy,
it would be to show me how you feel,

More than words,
is all you have to do,
to make it real,
Then you wouldn't have to say,
that you love me,
Cause I'd already know,

What would you do,
if my heart was torn in two,

More than words to show you feel,
That your love for me is real,

What would you say,
if I took those words away,

Then you couldn't make things new,
Just by saying I love you,

It's more than words,
It's more than what you say,
It's the things you do,
oh yeah,
It's more than words,
It's more than what you say,
It's the things you do,
oh yeah,

Now that I've tried to,
talk to you and make you understand,
All you have to do,
is close your eyes,
And just reach out your hands,
and touch me,
Hold me close don't ever let me go,

More than words,
is all I ever needed you to show,
Then you wouldn't have to say,
that you love me,
Cause I'd already know,

What would you do,
if my heart was torn in two,

More than words to show you feel,
That your love for me is real,
What would you say,
if I took those words away,
Then you couldn't make things new,(no no)
Just by saying I love you.....



WESTLIFE = KEHIDUPAN BARAT..


MOTIPPSS LAAAAA~~~!!

HAHAHAHAHA!

16 January 2011

Suka2 Menjadi Duka... (=(

Assalamualaikum,,


enteri kali ni aku akan bercerita tentang situasi aku dalam masalah persahabatan yg sedang menimpa aku sekarang..
semuanya bermula bila kami...


Situasi 1


A: weyh jom kuar teman i,, i nak belikan hadiah untuk E.. esok hari jadi dye..


B: oke jgk.. i pown mmg nk kuar..bosan kot kt sini.. i ajak D oke? u ajak sape lagi?


A: emm.. oke je.. i ajak C pergi skali.. kite kuar kul 11 k.. i dh amek krete sewa...


B: oke... ^_^



Situasi 2


A,B,C dan D kuar juga pada hari yang dijanjikan.. sambil2 dalam perjalanan...


A: u,,i pening la.. nak buat ape ni untuk E..?


B: laa... kan u leh beli je hadiah.. ape susah..?


A: memang,la.. tapi E bgitawu i, dye nak suprize untuk befday dye yang dye boleh ingat sampai mati...


B: hmm.. oke2.. nanti i pk.. kite jalan2 dulu k..


situasi 3


hadiah dah beli,, semua dh beli,, masa untuk balik.. 22:00.. jalan jam!


C: sempat ke ni? kite kene balik b4 11 kan? ni sesak mcm ni.. macam mane ni?


D: agak ar... sesak.. mcm x gerak kot.. kereta kene pulangkan b4 11 jugak,kan...


A: ha'a... tapi kalau mcm nie... hadoii.. mcm mne nie.. nak sambut befday E pown x twu mcm mne dh nie..


pk punye pk punye pk... boleh pulak kne tahan dgn polis.. dh soal punye soal punye soal,, lepas jgk semua... last2 tengok jam dh kul 23:50.. dh decide nk buat mcm Bang Bang Boom (BBB).. yela suprise yg boleh INGAT SAMPAI MATI an... =,=


Plan BBB


  • Matikan phone dan tak menjawab mane2 panggilan supaya sape2 pown x dapat kesan.
  • Pergi 7-Eleven beli tepung dan minyak masak.
  • Pecut ke Kolam Air Panas Gadek.
  • Parking krete di tempat sesuai.
  • Call E dan beritahu kereta rosak. A & C pergi ikut tuan kereta sewa untuk settle kan problem kereta yang rosak tu. Tapi dah agak lame, A & C x balik2.
  • Kalau E percaya,, dia akan terus pecut pergi ke Gadek.


situasi 4


Plan untuk bawa E ke gadek,,berjaya. tiba2 pnggilan dari kawan2 len mula menghuru-harakan plan tadi.. apa yang spoiled?


  • E datang dgn kakak dia (lecturer).
  • kawan2 mula marah sebab rasa tertipu dan risau.
  • kawan2 report dgn RS & RS mula campur tangan.
  • kakak E sampai dan nak bawa kes ke balai. (balai? mak aih! ni gurau2 je kot...)
  • tepung dan minyak tetap jug a di simbah.
  • tapi E marah dan A,B,C,D pun kene marah dengan kakak E. =___='



"Duit habis, Plan x menjadi, Hubungan hancur, semua berkelahi"


Ulasan


Kawan2 marah2 memang patut.. tapi x perlu lah melampau..
kami tahu kami salah.. kami dah merisaukan kalian semua...
tapi kami juga menerima balasan atas apa yg kami buat..
duit kami habis,, plan x menjadi,, kami kene dgn lecturer,, kami kene dgn RS...
dan kalian pula mula memusuhi kami..
entah la.. x tahu yang mane satu nk disalahkan..,,
kami memang benar2 salah,, tapi kalian juga kena faham dan memahami kami...
kami dah pun meminta maaf..
semua dh berlaku,,dan ingatlah,, kalian juga akan melakukan kesilapan satu hari nanti..
niat kami cuma ingin menghiburkan hati E.. tapi kami tahu cara kami salah..
letaklah pula diri kalian di tempat kami, kerana kami sudah pun meletakkan diri kami di tempat kalian dan memutuskan untuk meminta maaf..



yang pastinya,, ini bukan kenangan untuk E..


tapi Tragedi yang akan Diingati Sampai Mati buat kami..



sekian..

15 January 2011

Berwajah Baru..


assalamualaikum,,,

jap2... ape motif pin kat atas ni??
haha..
perasan tak? perasan tak?
hmmm.... fisrtly,, nk say thnks kat roomate aku shira sebab membantu aku mendapatkan guru yang pakar dalam hal2 ber-bloging nie.. haha..

yup! yup! yap! yes! dah ade wajah baru dah blog aku nie...
kalau dulu agak berserabut,,
kali ni aku jadikan blog aku ni SUPER DUPER SIMPLE! haha..
biar sedap sikit mata memandang.. cewahhh~~!! motifhh sgt..




TARRAA!!! see...! dh laen kan... x la serabut sgt! walaupun aku terase mcm background blog ni agak ke-gedikan sdikit.. haha.. layan je la...

Ouuwhh!! sekarang dah ade improvement! dh ade butang 'LIKE' utk di Facebook.. haha..
(selame ni aku x kisah pown org nk like ke tidak..haha) sekarang kalau ade org yang bace,, kalau suke, tekan 'LIKE'.. kalau tak suke,, "Ade Aku Kesah"..?! haha..


satu lagi pembaharuan ialah,,
haaa! nmpak tu yang ade bulatan merah2 tu!! nampak tak??
haaa....~~~~ aku dah tmbah daun2 terbang dalam blog aku nie...
(konon ade anging2 ar dlm blog nie...lalalalala~~~) hahaha..

perubahan ini adalah sempena tahun baru, Tahun 2011...
kalau ade yang tgh bace ni and rase blog korang lagi chantik,,
yela~~~ aku tawu la korang lagi hebat.....haaa....bagus2.. aku x kesah pown...hahaha!
yang penting korunk tak ganggu hidup aku.. lalalalalala~~~



okelah.. tu je yang aku nk merepek untuk enteri kali ni...
(agak2 ar... aku nk tido sebab dah satu hari x tido..haha)


thnks singgah mengintai~~~ <3

Mungkin Ini Cerita Yang Anda Cari