Para Penyiasat Saya

31 December 2010

HARIMAU MALAYA dan AKU...!!


TAHNIAH diucapkan kepada HARIMAU kita..

kemenangan agregat 4-2 menentang GARUDA indonesia...



owhhh!!

MY HERO!!!! 

KHAIRUL FAHMI  aka  APEX...

My hero,, u are the best lahh!!! ^__^

(tettt!! tapi dye dh ade awek ar.. T__T isk! isk! sediyh seyh aku.. untung ELIA tu..)


(sumpah aku tak sangka team kita boleh menang.. sebab,, aku ingat team kite akan lemah bila byk LASER.. tapi rupanye,, mmg HARIMAU lah team Malaysia!!!)


Safee pulak memang HEBAT ar! nak je aku tukar kaki dgn dengan dye.. haha. LOL

aku tak minat bola sebenarnye.. tanyela lah siapa nama pemain bola sepak dari mana2 team.. memang tak ar aku nak tawu.. jadi, TAHNIAH sekali lagi kepada HARIMAU MALAYA sebab buatkan aku satu family mengadap RTM 1,, seterusnya membuatkan aku kenal semua pemain bola sepak dalam HARIMAU MALAYA dan membuatkan aku rasa best bila jerit goooooooooOOOOOOOaaallLLLLLL!!!!  hahaha! XDD


papepown,, I LOVE U MALAYSIA!!!


oke, sekian..  n__n

29 December 2010

ini KISAh antara AKU, DIA dan MAKANAN/MINUMAN...

Assalamualaikum,,
sebelum aku start enteri ni,, sumpah aku geram betol dgn penyokong GARUDA..
tak habis2 memaki-maki HARIMAU kita kt Facebook..

oke2.. by the way,, ni KISAH antara AKU,DIA dan.....

MEE HOON TOM YAM!!



mungkin hanya aku je yang faham.. tapi inilah antara makanan yg menemani sepanjang kisah aku dan dia.. sedap sangat.. lagi best kalau restoran yg korung pilih tu memang tukang masak Thai..
fuhh!! marvelous!! haha! aku kalau order,, mesti nak make sure ade kupang.. memang mantap ar.. haha..
next~~~
NASI GORENG CINA!!!




ni lah nasi goreng pertama yang pernah aku cuba masak.. iaitu Nasi Goreng Cina...
ye la.. memang aku ni tak reti sangat memasak.. so,, terasa best sgt sebab aku mula nk memasak hanya sebab aku dan dia...
sampai sekarang kalau aku terdengar ade org order menu nie,, aku akan terbayang seseorang..


ICE - CREAM!!!







Owwhhh yeayhh!! my favret nie.. haha!! x kisah lah aku marah mcm mne pown..
kalau dihulur aiskrim,, senyum melebar la aku.. hak3~~~
ini makanan paling romantik antara aku dan dia..



YOGURT!!!







dia smoking~~ so... aku slalu ajak makan yogurt.. sharing is caring~~!! haha..
kalau nk makan yogurt punye pasal,, sanggup melilau merata cari kat kedai2 runcit..
(mmg payah la nk cari.. kedai runcit,an.. hak3~~ aku pown x tawu knape nk cari kt kdai runcit jgk.. pdahal harga xde beza pown..) hahaha!
mmm.... nyam2.. makan yogurt di tepi padang futsal!!! hehe..

AIR BADAK!!!! (wekkk!!)



antara semua ni,, air badak ni la paling aku TAK SUKA!!! yakkss!! x sedap!!
tp sbb aku dan dia... aku telan jgk air nie..
sbb nye,, dia xnk aku terus sakit..
banyak perkara yang aku selalu teringat sebab dia.. tak pernah sekali aku terlupa nk terpikir tentang dye.. 2 - 3 saat tu ade la.. hahaha..
tak kisah la orang lain nak cakap aku ni ape.. dh memori kepala otak aku yg play kan balik kenangan kitorang.. takkan aku nk sent virus untuk musnahkan memori tu..haha..
tak salah kalau nk kenang2 balik.. tak payah bayar pape pown..
tapi walau macam mana aku kenang2 and isi blog ni dgn enteri2 tentang aku dan dia..,,
walau macam mana pown,,
Aku dan Dia dah pown SELESAI....
ni hanya untuk tatapan sahaja..
sekian.. assalamualaikum..,,









28 December 2010

ini KHAS untuk DATO' SAREL

assalamualaikum,,

owhh!! EXCITED sgt nk cerita enteri kali ni.. (sebenarnye...terseksa..) haha!!

oke,, start daripada perkenalan..

mase mula2 aku nak approved Dato' nie kt facebook,, aku berkira-kira jugak...

ntah sape ntah an... tp bila tgk byk kali profile picture dye,,

mcm ni ha mula2...




haa.. nila profile picture dye mula2 aku tgk.. lepas tu nmpak pulak yang dye ni bekas plajar sekolah aku.. emm.. Sek. Men. Keb. Kangkar Pulai... ntah pape ntah.. aku pun x pasti ni kartun ape.. hahaha.. btway,, sbb pic nila aku approved Dato' nie... hahaha..

lepas tu makin lame, makin berani... guna pulak pic ni untuk jadi DP (default picture)... hahaha! walaupun aku tak paham sebenarnye... ape MOTIF dye amek gambar dr angle mcm nie.. hak3!!! 


hey,, nape aku panggil dye Dato' ek? haha! sampai sekarang aku tak tawu macam mane boleh ade name panggilan Dato'... haha.. 

oke ni lah dye DATO' SAREL a.k.a SHAHRIL AMRI 



ye!!!! Dye suka CoolBlog..

tengok jela blog dye.. aku panggil blog dye BlogCool.... hahaha! (motif ialah memerli blog dye) 



NAH!! iPhone-Cake!!!


iPhone!!!

mesti tertanye-tanye,kan? haha..

cehh!! nah la Dato'! nak sangat kan iPhone...
ambil la ye.. :PP



^___^ sebenarnye,, nila hadiah sempena hari jadi Dato' Sarel nie..

"hey,, aida tawu sarel tgh bace,kan? ececeh..terharu ke? hahaha!!"

tak pernah lagi aku hadiahkan enteri blog sebagai hadiah hari jadi taw. haha..
sebenarnye,, disebabkan aku xde idea nk hadiahkan ape kat dye nie.. so,, aku bagitawu kat dye,, hadiah aku ni xde jual kt mane2 kedai.. hak3!! so ni lah dia!!! TARRA!!



ape2 pown,, ucapan untuk kawan aku yang sorang nie,,

"selamat hari jadi.. semoga panjang umur.. di murahkan rezeki iaitu pointer yg meletop..dan yang paling penting,, semoga AZAM 2011 tercapai.."
(haha..aida sorang je yg tawu azam sarel) hak3..

"...dan nak bagitawu,, shopping baju raya dgn sarel paling selamber gile...haha..."

hahaha..  oke.. sekian...


24 December 2010

haRi yaNg penUh dengAn kekeliruAn

bukan mudah untuk aku menerima semuanya..
sumpah aku takut segala yg berlaku berulang lagi..
mungkin benar dia ikhlas.,,
tapi aku belum bersedia menerima sesiapa...
dia baik,,tapi aku serik...

sumpah aku rasa serba salah...
menjaga hatinya dan yang lain...
Ya Allah,, aku x mahu dia kecewa...
tapi sekeras kerikilnya hati aku,,
aku perlukan keajaiban dariMu....

semoga perkenalan ini ada hikmahnya...

19 December 2010

mencurah-curah bhg 2 ^_^



Mengapa Ku Biarkan??


malam ini aku selami lagi kenangan kita
dan aku mula rasakan sesuatu
hakikat yang aku kini telah hilang
hilang entah ke mana
aku resah tetapi tidak mahu mencarinya

aku sememangnya rindu
rindu akan diriku dahulu
diriku yang telah hilang itu
rintihan tak berair mata dan tak berlagu
mengenangkannya itu nyata tersiksa
terkadang aku bertanya
"mengapa ku biarkan diriku terus hilang?"
kebiasaannya,, diam itulah jawapanku

dan hari berganti hari
aku masih meniti hidupku
hidupku yang kian kosong
yang kehilangan tuannya

dan sambil melayan sepiku
terkadang aku bertanya lagi
"mengapa ku biarkan diriku terus hilang?"

ada jawapannya
namun berat untuk aku ungkapkan
ku biarkan kerana diriku hilang sejak kau tinggalkan aku
diriku yang dahulu pasti kembali andai kau juga kembali
aku terus biarkan
kerana aku sedar kau pergi tak kembali...





Ku Coretkan Sedikit..

hari ini aku sendiri lagi
walhal di sekelilingku penuh manusia
manusia-manusia dengan kehidupan sendiri
aku terasa sendiri dan hanya mampu memerhati

melihat telatah dan gelagat
kadang-kala menghiburkan jiwa kosongku
dan terukirlah segaris senyuman yang sementara
lalu sepiku kembali semula

kau bagaimana??
ku ingin tahu,, tapi tiada coretan antara kita..
ku berkawan dengan angin
angin l=kau smpaikanlahh salamku padanya
ku berkawan dengan bulan
bulan kau terangilah gelap malamnya
terima kasih,,kawan..




Terlintas!!

haa... lagu dan lagu lagi..
nada dan nada lagi..
hidupku ditemani warna warni musik

apa yang terlintas??
urmm.. tentunya kamu..

mengapa terlintas??
kerana ia tentang dirimu..

hanya kisah kau dan aku
yang dulu sangkaku kita akan bersatu
sedang aku rupanya alpa..
ALLAH itu tuhan yang satu
jodoh bukan tulisan kau mahupun aku..

nada yang terus beralun, aku biarkan..
kenangan yang sedang melintas,
aku biarkan terlintas..
kerana aku rela ia terus terlintas daripada ianya berulang lagi..
menyakiti dan menyiksaku tanpa belas..

18 December 2010

mencurah-curah!!!

assalamualaikum,,

hmm.. mencurah-curah idea aku..

WAIT and SEE oke,,
^_^




15 December 2010

Seronok laa~~

assalamualaikum,, :)

nothing to say sebenarnye...

biarlah gambar yang menceritakan enteri kali ni..

yang pasti,, kami semua kawan~~ :)



happy!!! ni adik oke...







sekian...

07 December 2010

Aida dan Lintah!! COme and SEE!!!

assalamualaikum,,

ya...sahabat2ku sekalian,,
enteri kali ini,, aku nak cerita tentang LINTAH!!!



"urghhhHHH!!! eeeeewwww!!! "


COMEL kan? haha!!


mesti ramai yang takut dan geli bila tengok gambar2 tu kan?
haha.. :P
masa first time aku tgk lintah,,
kat dalam kepala otak aku ni cuma terfikir yang lintah ni boleh sedut darah aku dan menyebabkan aku MATI!
tu semua sebab pengaruh filem lahh. =___="

tapisekarang~~~~



TARRRRAA!!! hahaha!
tengok,, LINTAH yang aku takut2 dulu dah 'hinggap' kat pipi aku..
haha! MAMPU?! allalalalalaa~~~

tak caye lagi ke? haa..meh tengok lagi..





aku bersama 'doktor' Lintah.. Pn.Herny..
atau name panggilannye,, Kak Any.. (merangkap mummy aku..haha..)
hahaha!!



bukan aku je yang berbekam lintah,, tapi, adik aku pown sama taw.. hehehe...
KENAPA KAMI BERBEKAM LINTAH????
Kandungan hirudin yang tinggi di dalam lintah adalah anti-koagulan (menghalang pembekuan darah) yang sangat berkesan. Hirudin adalah sejenis protein yang diperolehi dari lintah tempatan(manillensis), berfungsi sebagai anti pembekuan semulajadi, dari beberapa penyelidikan, telah dibuktikan bahawa Hirudin boleh berfungsi secara berkesan menyekat pembentukan bagi menghalang pembekuan darah...
atau dengan kata yang lebih ringkas,,
orang yang berisiko untuk terkena angin ahmar,, anda digalakkan untuk menjalani rawatan bekam lintah ini..
selain itu,, berbekam lintah dapat merawat penyakit
1) MIGRAIN (student selalu dapat penyakit ni,,,lebih2 lagi time nk exam..huhu)
2) KENCING MANIS
3) GOUT
4) DARAH TINGGI
5) SENGAL SENDI
6) ALAHAN
7) RESDUNG
dan kalau nak tahu, Lintah ni hanya menyedut DARAH KOTOR sahaja.
maksudnye,, tak kan ada orang yang akan mati sebab sedutan Lintah..
satu lagi,, Lintah yang digunakan sebagai rawatan ni,, bukan macam Lintah kat sawah yang ganas2 tu..
Lintah untuk rawatan ni,, di bela dan dibersihkan sebelum diedarkan kepada pembekam..
haaa.. baguskan.. sebab tulah aku tak teragak-agak nak berbekam...
by the way,, kalau ada di antara kalian yang masih mencari2 pusat rawatan BEKAM LINTAH,,
ada satu tempat yang aku boleh cadangkan..
tempatnya di KULAI,JOHOR...
atau lebih tepat lagi di
TJ MART SALENG, KULAI, JOHOR...
atau lebih senang, hubungi sahaja 016-7003905 (Any)
ni ada gambar flyers Pusat RRawatan Bekam Lintah tu.. (klik la kalau nak tengok lebih jelas k..)
secara personal,, aku nak promote,,
"jomlah datang kedai mummy aku,, ade rawatan bekam lintah,, refleksologi kaki,, refleksologi tangan,, urut badan pown ade taw.. mari datang ramai2 naa...hehehe.."

Mungkin Ini Cerita Yang Anda Cari