Para Penyiasat Saya

24 July 2010

oracle tarots card dan perasaanku..

Oracle Tarots Card..

ya,, inilah dia salah satu daripda OTC tersebut..

membaca apa yg berlau pd sesorang individu itu..

tak paksa utk korang percaya coz bende2 ni leh wt syirik...

tp bergntung kpd fahaman sesorang itu..

apa2 boleh terjadi dan semuanya akn oke kalau kta sendiri dpt mngawal diri kte sendiri..

Nak dijadikan cite,, aku dh pown try bende ni td...
well,, pembace card oracle ni terpakse dirahsiakan..
dan berdasarkan pngalaman aku dgn OTC nie,,
70% mmg tepat..
wallahua'lam la kan.. sbb semua ini adalah ilmu kepunyaan Allah...
mcm2 'org' tu bce tntng aku lebih2 lg relationship aku..

sumpah, bila 'org' tu "scan" tntanng aku, aku ase mcm nk pecah pk..'why everythings bad about me????'
meserious... tht is wht he said...
huuu~~~
kepada yg tawu nk men OTC ni,, rger2 k...
:)














19 July 2010

KUCING dan SAYUKU..

TAK SALAH KAN KALAU DIRI INI TERASA SAYU,,?









Tapi Bukan Aku
jangan lagi kau sesali keputusanku
ku tak ingin kau semakin kan terluka
tak inginku paksakan cinta ini
meski tiada sanggup untuk kau terima
aku memang manusia paling berdosa
khianati rasa demi keinginan semu
lebih baik jangan mencintai aku dan semua hatiku
kerna takkan pernah kan kau temui, cinta sejati
berakhirlah semua kisah ini dan jangan kau tangisi lagi
sekali pun aku takkan pernah mencoba kembali padamu
sejuta kata, maaf terasa, kan percuma
sebab rasa ku tlah mati untuk
menyadarinya~~~
~T_T~







Tak salah,kn lau Cik Sophie nk touching2 pepagi bute mcm nie??
kadang2 kite akan terasa sayu bila fikirkan perkara yg sedih2..
Cik Sophie pown x terkecuali utk turut memikirkan perkara2 yg sedih..
kenapa kucing??
tah la.. sbb Cik Sophie suke kucing dan kt UiTM ni byk sgt ank2 kucing..,,
bile terase sayu2 mcm nie,, teringat muke2 kucing..
meeeaww2,, #_# haha..
mngkin sbb kucing kn chomell sgt..,,
mngkin Cik Sophie nk cari ape yg leh wat Cik Sophie ni ase heppy mcm dulu..
ermm..takpelah,,
harap2,,bila bngun nanti Cik Sophie dh x sayu2 mcm ni lg..
Cik Sophie percaya,,
setiap masalah,ade jln penyelesaiannya..,,
kpd pembace2 yg mungkin ase sayu2 jugak,,
korang kne heppy2,,oke..^_^
papepown,, thnk sudi bace..
sygs korang!!
assalamualaikum,,

18 July 2010

LPPKP UiTM (17 & 18 Julai) TERBAEK!!!



LPPKP terBAEK!!!




TAK BORING langsung dan SANGAT HAPPENING!!!
haha!!

bagi student DMC1A yg bace blog Cik Shophie ni mesti setuju dgn statemen di atas..

sgt2 menarik program LPPKP selama dua hari..

dari 17 julai hingga 18 julai..



program ape???

errmmm...yg Cik Sophie leh jelaskan,,

program LPPKP ni mcm program insania dan LDK (latihan dalam kumpulan..)

semua student part 1 terlibat dan untuk student MASSCOMM pastinya tidak terkecuali...



okela,,untuk cerita pd 17 julai,,mungkin lakot ade boring sikit...

sbb kene dgr ceramah..

tapi tak ninafikan setiap bait2 ayat yg di sampaikan oleh para penceramah aritu penuh dgn input2 yg berguna...



dr sudut permehatian Cik Sophie,, ade part2 dlm ceramah tu ,, semua siswa siswi jd segar..

dan...ade jgk part2 yg mnjadikan ramai sgt siswi dan siswa melentok-lentok...

ade yg sampai tersengguk-sengguk!! haha!!!

dari situ,, Cik Sophie dpt membuat satu kesimpulan bahawa,,

penceramah seharusnya mengabil langkah untuk berinteraksi sesama para siswa dan siswi selain memberi input kpd kami semua...

bukan nk komen lebih2.. ini sekadar pndangan dan pndapat dari Cik Sophie yg tak seberapa ilmunya ni...~~~ huhu...



bila masuk hari ke-2,, 18 julai...

wah2!!! gempakz!!

mcm2 aktiviti ade...

dari 8.30 pg smpaila 4.30 ptg..



bermula dgn aktivi 'ice breaking' dan seterusnya LDK...

semua menunjukkan bakat dan keyakinan masing2..

maklum saje la,, Masscommerz ni mmg byk mulut..

so,,kecoh gilewz la kelas Cik Sophie td...

hahaha!!!



nice lg bile Penasihat Komed UiTM adalah yg menjaga kelas Cik Sophie...

thnks to Mdm. Wan Rozita.. beliau sgt2 sporting,, dan segala aktiviti berjalan lancar kerna beliau.. :)









time LDK dan perbentangan,,semua bersemangat..

dan.. TAHNIAH kepada kumpulan TakeCinta yg juga merupakan kumpulan Cik Sophie...

antara ahli TakCinta ialah Bella,Azwan,Ida,Nad,qisti,fatin,megat,khai dan Cik Sophie sndiri...

korang mmg gempakz!!! hahaha!!!

kumpulan2 len pown gempak juga... :)



tapi........'TakeCinta'????

mcm pelik je an name tu...?

oke,, meaning bg TakeCinta ialah... Tak Kenal Maka Tak Cinta...

ngeh3~~~ (papejela~~~haha)







dan...... daripada program LPPKP ini jugalah,,


Cik Sophie dan rakan kelas DMC1A kini semakin akrab...

semua sudah mula merapatkan jurang yg dulu ada...tp kini kami bagai satu keluarga...~~~^_^



oke,,tuje la nk cite...assigment byk lg x siap nie... hehe3,,,

Cik Sophie stop jalan dulu la yerk...

assalamualaikum~~~



papepown.................................GO MASSCOMM!!!!







~~TAKECINTA~~





17 July 2010

bila MASSCOMMERZ mula menca.pub di TPT 2110





MENCA.PUB atau nama saintifiknya,,




MENCAri PUBlisiti...rasenya suda mnjadi perkataan yg paling mudah disebut oleh remaja2 zmn skunk...

dan bg student Masscomm,,pasti menjadi slh satu pelaku menca.pub..

hahaha!!!


tp kali ni Cik Sophie dan penghuni kolej TPT2110(Tun Puteri) uitm telah pown mencapub dgn cara kami tersendiri...

gempak jgk time nk wat 'photoshot' kt dlm bilik yg sgt 'luas' tu...

hahahahahah!!! Props yg kami gunakan sgt simple...
korang tgk sendiri la yerk,,
terima kasih kpd photographer yg 'berpengalaman' dan para 'model'..



hahaa!!!




ni la salah satu cara kami menghiburkan diri kami..
dlm hati rindu pada keluarga..
tp perjuangan perlu diteruskan!!!




GO MASSCOMM!!!





model x bertauliah di atas ialah : shirasuenasyasophie!!






"dont JUDGE us by our COURSE"
(^_^)

16 July 2010

MDS (minggu destini siswa)







MDS (Minggu Destini Siswa)..

ermm.. ape yerk??



first day,, mmg Cik Sophie ase program MDS nie,,
mmg program senior membuli junior..
ape yang memenatkan ialah menapak dari satu tempat ke satu tempat...



kawasan UITM Alor Gajah tu bukan nye kecik tw..,,
ramai jugak siswa2 yang smpai melecet jari2 kaki diowang...
dhla tido tak cukup,,
banyak menapak pulak tu...



Cik Sophie time 2 ade jugak ase nk balek jer..
tp sbb tak nk la nti kene ejek dgn budak tu,,
so,, Cik Sophie ngadap jugak la MDS tu
haha,, (budak yg Cik Sophie mksudkan tu ialah adek Cik Sophie)






bila dah hari ke-4,, nk dijadikan cerita,
Cik Sophie ditimpa kemalangan (jatuh tngge je...)
so,,akak2 and abg2 PM ni ramai gila yg membantu..



maklumlah,,time tu Cik Sophie bertongkat,,
nk gerak2 mmg suuuuuusah!

time2 sakit tula Cik sophie ade terfikir,,



senanye MDS ni sgt2 membantu siswa dan siswi yg baru mcm Cik Sophie dan kwn2 len..






nape Cik Sophie wat pengakuan mcm tu??



sbb,, kalau la xde MDS tu,,



Cik Sophie pown x tawu mane perpustakaan,,
mane dewan kuliah,,
mane kafeteria...



dan yg menapak jaoh2 tu,, cuma nk para siswa biasa dgn keadaan jalan di dlm UiTM tu..

maklumla,, Sem 1 mmg x bole nk bwk transport..
so, nk taknak,, kene menapak jugak selama satu Sem...


so,,konklusinya di sini,,

MDS mmg ade misi tersendiri,,
dan Cik Sophie menghargainya sgt2,,,






UiTM di Hatiku... <3

Mungkin Ini Cerita Yang Anda Cari